Hüllőkről, Kétéltűekről és Kisrágcsálókról
Számláló
Indulás: 2006-04-05
 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Kétéltűek
 
Hüllők
 
Teknős
 
Fajták
 
Kérdések
 
Szaporodással kapcsolatos betegségek

Szaporodással kapcsolatos betegségek

A teknősök tojásokkal szaporodnak, amelyeket homokba vagy puha talajba ásott lyukakba helyeznek kloákaváladékkal megöntöznek és betemetnek. A tojásrakó helyet elhagyják és többet nem törődnek fejlődő utódaikkal. A tojásokat a környezet hője költi ki. Hazai viszonyok között ritkaságszámba megy, ha az ékszerteknősök szaporodnak, nagyobb esély van a szárazföldiek szaporodására. A hímek kitartóan, agresszíven ostromolják a nőstényeket. A tojások száma változó, a tengeri fajok akár 100 tojást is rakhatnak.

A mesterséges keltetésre nincsenek egységes szabályok, állatkertenként és tenyésztőnként változnak a módszerek, a házilag kialakított szokások szerint.

A keltetési hőmérséklet 26-29 ºC legyen. 1-2 ºC legyen. 1-2 ºC eltérés 1-2 hetes kelési idő eltolódást is jelenthet. Tapasztalatok szerint a keltetési hőmérsékletnek hatása van az utódok ivararányára, magasabb hőmérsékleten több hím állatunk fog kelni, mint nőstény. Fontos, hogy a homokba vagy perlitbe helyezett tojásokat ne forgassuk meg, hanem abban a helyzetben, amelyben az anya tojta, kerüljön az inkubátorba, vagyis amelyik amelyik oldala felül  volt, maradjon is felül. A páratartalom 70-95% között ingadozhat. Törekedni kell a csíraszegény közegre, nehogy a tojások megpenészedjenek, a szárazságban pedig összeasalódjanak.

 

 
Névnapköszöntő

 
Állatok képei
 
Hörcsög
 
Kisrágcsálók
 
Szavazás
Átlagosan havonta mennyit költesz a kedvenceidre?

1000 alatt (5 / 7%)
1000-2000 körül (23 / 33%)
többet mint 2000 (33 / 48%)
nem költök rá semennyit (8 / 12%)

Szavazatok száma: 69

Létrehozás időpontja:
2009-11-06 20:57:24

Szavazás lezárva:
2011-03-18 10:27:46


Lezárt szavazások
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Extrák
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!